E-mail uit... Costa Rica!

02-7-2005 04:44 - Hallo landgenoten
30-6-2005 02:53 - Hallo kaaslandje
26-6-2005 17:12 - Tweede reisverslag (b)
25-6-2005 16:30 - Tweede reisverslag
23-6-2005 03:45 - Hallo thuisblijvers
02-7-2005 04:44

Hallo landgenoten

Hallo landgenoten,

Hier ons laatste bericht vanuit Costa Rica. De plaats waar we nu zijn beland is Tamarindo.
Het is met recht onze laatste bestemming want het is de mooiste plek van allemaal. We hebben de wildlife achter ons gelaten en zijn beland in het Bounty-Paradijs! Alles is hier schitterend.
We zijn alle muskietenbulten aan het sussen in de zee, en de cocktails zijn niet aan te slepen. Vanmorgen een schitterende snorkeltocht gehad tussen alle tropische vissen. Echt een schitterend gezicht.
En voor de blondjes onder ons: Nee, ik heb hier geen digitale foto's van kunnen maken!
Tijdens de boottocht nog grote turtles(nee niet de ninja-turtles) en een grote groep dolfijnen gezien. De rest van de dagen zullen we 'helaas' moeten verslijten aan het zwembad en aan de zee (op 20 meter afstand). De temperatuur loopt ondertussen op naar de 30/35 graden en dan moet je elk half uur lekker afkoelen.

Verder geen berichten meer hier vandaan, het geld is namelijk op.

Tot over een week Waddinxveen (en alle andere dorpen die dit lezen...)

Erwin en Nienke
30-6-2005 02:53

Hallo kaaslandje

Hallo kaaslandje,

Hier in koffieland is alles nog steeds naar wens.
Na totaal al 400 km met de 4 wheeldrive door Costa Rica over de meest ontoegankelijke wegen (totaal 100 km) kunnen wij u het volgende mededelen: Na een lege accu (er gaat hier geen piepje af als lampen branden), een lekke band (ze kennen geen wegenwacht dus moest ik het zelf doen), belandde we in Rincon de la Vieja.
Een rit van ons samen te paard van 10 kilometer (hiervan dacht Erwin: ik laat me niet kennen dus spring ik op dat paard), belandde eerst in de bosjes. Mijn paard luisterde niet naar mijn opmerkingen. Na een half uur kwam ik erachter dat het wel kon schelen aan de touwen te trekken welke kant ik op wilde. Het leverde voor Nienke wel enige schik op want ik was het eerste uur regelmatig de weg kwijt. Verder verliep de rit goed en kwamen we aan bij ons doel: een natuurlijke hotspring met een enorme zwavellucht. Een super ervaring!
Na een lange nacht vandaag in totaal 6 uur langs de vulkaan gelopen en een schitterdende natuur gezien. Veel zwavelpoelen en een schitterende waterval waar Erwin een verfrissende duik heeft genomen.

Verder nog veel meer, maar teveel voor een email.

Amigo Erwin en Amiga Nienke
26-6-2005 17:12

Tweede reisverslag (b)

Hallo internetfreaks,

's avonds valt er hier geen moer te beleven.
Om 18.00 uur vertrekt het daglicht en verschijnt de tropische regenbui. Gisteravond heeft het hier 3 uur lang geregend met heeeeeel veel water. Na de regenbui is alles weer weg en komt de vulkaan weer uit de dampen omhoog.
Gisteren kwam er meer lava uit dan de dag ervoor. Heel indrukwekkend! Nu stappen we in de auto voor een barre tocht van 4 a 6 uur dwars door de bush.
Gisteren een bad genomen in water van de vulkaan: een hot-spring van 40-50 graden.
En dat met een cocktail in je hand is een zware straf.

Gegroet
De honeymooners.

Ps. Kan het kwaad om per dag 3 eieren te eten?
In alles wat ik pak zitten eieren verwerkt. Behoudens het fruit dan natuurlijk!
25-6-2005 16:30

Tweede reisverslag

He hallo

Weer een berichtje van ons uit Costa Rica. Gister zijn we aangekomen bij de grootste actieve vulkaan van Costa Rica namelijk de Arenal vulkaan. Gisteravond hebben we hem lava zien spuwen, niet heel goed want het was wat nevelig, maar we hebben het gezien. Echt heel gaaf. Vandaag gaan we in een hot spring zwemmen, een lavameer. Verder hebben we gister zulk erg onweer gehad dat de stroom uitviel. Verder kunnen we vanuit ons huwelijksnestje de vulkaan zien. Het eten is nog steeds goed, drie keer per dag warm. En rijst en bonen de hele dag. We eten ons ook het ongans aan ananas en watermeloen, die zijn echt heel goed hier.
Nou dat wat het weer even voor nu, jullie horen snel weer meer. Overigens zijn de slaap en opstaan tijden hier iets anders dan in Holland. Erwin loopt om half zes 's morgens al in de tuin foto's te maken omdat de zon hier om 5 uur al in de kamer verschijnt in Costa Rica. En om 18.00 uur is het hier aardedonker!
Verder rest ons alleen de mededeling dat het een zeer indrukwekkende flora en fauna is hier.

groetjes Erwin en Nienke
23-6-2005 03:45

Hallo thuisblijvers

Hier een gratis en snel bericht vanuit de bush in Costa Rica.
Na een zeer vermoeiende reis zijn we naar alle tevredenheid aangekomen op de plaats van bestemming. rond de klok van half zeven nederlandse tijd plofte we met een goed gevoel in bed. Het eerste dat we toen gedaan hebben is Jose uit bed bellen. Na een goede douche snel naar bed want het was ondertussen 23.00 uur plaatsekijke tijd en de volgende ochtend moesten we om 5.30 eruit om de bus te halen naar het natuurpark. Verder zullen we niet teveel vertellen want dan hebben we thuis nix meer. Hoe het bevalt? Erg goed! Wat hebben we gezien? Tot nu toe zo´n 15 interesante wilde beesten, van krokodil tot gifslangen, van vogels tot otters. Verder nog een tiental beesten die we in nederland ook kennen. Hoe is het eten? Perfect voor Erwin: In de ochtend warm, middag warm, avond ook warm. En het is hier onbeperkt opscheppen voor een drol!!! Er zit nu alleen na drie dagen al 5 kilo extra bij. Hoe is het weer? 30 graden en tot nu toe droog. Vannacht een hoeveelheid water gevallen die in nederland in een maand valt, maar de blokhut was waterdicht!

Verder alles naar wens, en als we een computer zien horen jullie weer van ons!

Erwin en Nienke Versluis